بلوك سقفي قطعه هاي است پيش ساخته و توخالي كه در بين دو تيرچه قرار گرفته و با توجه به ضخامت سقف و فاصله بين تيرچه ها، ابعاد آن متغير است.
از بلوك به عنوان قالب دائمي (كه پس از اجرا در سقف باقي ميماند) براي قالببندي جانبي جان تير T شكل و همچنين قالب زيرين بتن پوششي درجا استفاده ميشود. قسمت زيرين بلوك براي تأمين سطح هموار براي انجام نازك كاري زير سقف و قسمتهاي تيغه هاي داخلي بلوك به منظور تقويت مقطع بلوك تعبيه ميگردند. مقاومت بلوكها در محاسبات مقاومت سقف منظور نشده و تنها به عنوان قالبهاي دائمي و مصالح پركننده محسوب ميشوند. با اين وجود، بلوكها بايد مقاومت لازم براي تحمل ضربه هاي ناشي از حمل و نقل متعارف و نيروهاي ناشي از عبور و مرور در زمان بتن ريزي و قبل از آن را داشته باشند. شكل بلوك توخالي با توجه به اين موارد، طراحي شده و معمولاً از مواد مختلفي نظير سفال، بتن، بتن سبك، پلي استايرن و نظاير آنها توليد ميشود.
برای خرید انواع بلوک سبک و بررسی قیمت آنها لینک روبرو را مشاهده کنید: خرید بلوک سبک
بلوک سقفی، بسته به مواد سازندهاش به انواع مختلفی تقسیم میشود که در ادامه هریک را شرح میدهیم.
بلوک سفالی سقفی از سفال یا همان خاک رس پخته شده و معمولا بهصورت توخالی تهیه میشود. سطح بلوک نیز بهمنظور چسبندگی بیشتر با بتن، شیاردار است. از مزایای این بلوک، عایق بودن آن در برابر انرژی گرمایی و ضد حریق بودن و قیمت نسبتا مناسب بوده ولی از سوی دیگر از معایب آن نیز وزن نسبتا بالا ،پرتی و شکستگی زیاد در مرحله حمل و نقل و اجرا ، نفوذ بتن به داخل حفرهها و شکستگیهای بلوکها ، افزایش وزن سقف و سرعت اجرای کم میتوان اشاره کرد.
مطابق با استاندارد ملی ایران بلوک های سقفی سفالی میبایست موارد زیر را تامین نمایند.
*مواد تشكيل دهندهي بلوك نبايد روي بتن درجا اثر شيميايي داشته باشند
*ارتفاع و عرض بلوكهاي سقفي، تابع ضخامت كل سقف و فاصله ي تيرچه ها از همديگر ميباشد. طول بلوك معمولاً 20 تا 25 سانتيمتر است. لبه هاي دو طرف بلوك جهت جابجايي بهتر بتن در بين دو بلوك (جان تيرچه)، به شكل شيبدار طراحي ميگردند
*وزن بلوك بايد حداكثر 20 كيلوگرم باشد، به نحوي كه به آساني با دست در روي سقف جابجا شود. معمولاً وزن بلوك سفالي، 7 كيلوگرم و وزن بلوكهاي بتني با مصالح رودخانهاي، 11 تا 17 كيلوگرم است. ابعاد و وزن بلوك ها، با توجه به مشخصات كارخانه هاي سازنده، متفاوت است و جهت تعيين وزن و ابعاد دقيق آنها ميتوان به مشخصات فني مربوطه مراجعه كرد
لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان در مورد محصولات با شماره تلفن 09027770902 تماس حاصل فرمائید.
مواد اصلی تشکیلدهنده بلوک سیمانی سقفی، سیمان پرتلند، سنگدانه های مختلف و آب هستند. این بلوک در اشکال مختلفی ازجمله تو پر و توخالی تولید میشود که وزن بلوکهای توخالی کمتر است. این ویژگی، سبب کاهش بار مرده ساختمان میشود. از مزایای این بلوک، مقاومت در برابر حریق و از معایب آن، دوام کم در برابر رطوبت است. بلوکهایی که در مواد سازندهشان از سنگدانههای ریز و سنگین، مانند دانههای شن و ماسه استفاده شده است؛ بلوک بتنی محسوب میشوند. این سنگدانهها مقاومت فشاری و وزن بیشتری به بلوک میدهند. این در حالی است که در بلوکهای سیمانی از دانههای سبک، مانند خاکسترهای بادی در کنار سیمان، پرلیت، سبکدانه های معدنی و صنعتی و دیگر مواد استفاده میشود تا وزن بلوک و متعاقبا سازه، کمتر شود.
مصالح مصرفی در بلوک های سقفی بتنی باید مطابق با استاندارد ملی ایران بوده و موارد زیر حتما در آن رعایت گردد:
بلوک سیمانی بر حسب سنگدانه به کار رفته در آن به انواع مختلفی تحت عنوان “بلوک سقفی بتنی” و بلوک سقفی پوکه ای” و “بلوک سقفی با سبکدانه صنعتی” تقسیم میشوند.
در تولید بلوک سقفی پوکهای بهجای دانههای ماسه از پوکههای معدنی که وزن نسبتا سبکتری دارند، استفاده میشود. این پوکه، درواقع، خاکستر مواد آتشفشانی با نام علمی پرلیت است. خاصیت این ماده، افزایش حجم تا ۲۴ برابر حجم اولیه در برابر حرارت است که سبب کاهش وزن بلوک و افزایش مقاومت آن در برابر زلزله و کاهش انتقال انرژی گرمایی و صوت از آن میشود. در مطلب پوکه معدنی چیست می توانید اطلاعات بیشتر در این زمینه را بخوانید.
این نوع سقف ها از نوع سبک ترین سقف ها هستند منتها میبایست حتما در استفاده از آن ها به موارد زیر توجه گردد.
به منظور تامین ایمنی لازم در برابر آتش استفاده از توع غیر کندسوز پلی استایرن ممنوع میباشد و در صورت ادعای شرکت تولیدی مبنی بر کندسوز بودن محصول میبایست مدارک لازم دال بر این موضوع را به خریدار تحویل دهند.
براي حفاظت از بلوك سقفی پلی استايرن و جلوگيري از برخورد مستقيم هرگونه حريق احتمالي با بلوك لازم است تا زير سقف به وسيله پوشش مناسب محافظت شود. پوشش بايد به تيرها و تيرچه ها متصل و مهار گردد. اتصال مستقيم به بلوك پلي استايرن (مانند گچكاري مستقيم بر روي بلوك بدون استفاده از اتصالات مكانيكي) به تنهايي قابل قبول نيست. انواع پوششهاي مورد پذيرش عبارتند از: اندود گچ يا پوششهاي محافظ پايه گچ-پرليت يا گچ-ورميكوليت يا تخته گچي به ضخامت حداقل 5 /1 سانتيمتر كه به نحو مناسب و مستقل از بلوك به سقف سازه اي مهار شده باشد.
اتصال مستقيم اندود به بلوك با هر شكل هندسي (اعم از معمولي يا داراي انواع شيار) به تنهايي و بدون استفاده از اتصالات مكانيكي به هيچ وجه مجاز نبوده و ضرورتاً بايد از اتصالات مكانيكي مهار شده به تيرها و تيرچه ها (نظير سيستم رابيتس) استفاده شود. لذا توليد كنندگان موظف هستند از ارائه هرگونه اطلاعات شفاهي يا كتبي به مصرفكنندگان كه مغاير با اين موضوع باشد، خودداري نمايند
ی
لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان در مورد محصولات با شماره تلفن 09027770902 تماس حاصل فرمائید.
تنها با بررسی مشخصات انواع بلوک سقفی و مقایسه آنها با یکدیگر است که میتوان، بهترین گزینه را برای ساختوساز سقف موردنظر انتخاب کرد. اولین شاخصی که باید موردبررسی قرار بگیرد، وزن بلوک سقفی است. بهطورکلی، وزن بلوک سقفی بتنی ، نسبت به دیگر بلوکها بیشتر بوده که متعاقبا سبب افزایش بار مرده سقف در عین مقاومت فشاری بیشتر آن میشود. به دلیل این ویژگی، کاربردهای بلوک سیمانی به سقف محدود نشده و میتواند در دیوارهای باربر نیز استفاده شود. پس از بلوک سیمانی، بلوک سقفی سفالی، بیشترین وزن را دارد.
ازنظر عایق صوتی و حرارتی نیز بلوک پلی استایرن، عملکرد بهتری دارد. پسازاین بلوک، بلوکهای پوکهای پرلیت و بلوک لیکا قرار میگیرند. به همین دلیل، انواع دیواری این بلوکها نیز تولید میشوند.
یک شاخص مهم دیگر، میزان نفوذ رطوبت به بلوک است. دو بلوک سیمانی و پلی استایرن، کمترین مقاومت را در برابر رطوبت دارند. این در حالی است که در صورت استفاده از فومهای ضد رطوبت در بلوکهای یونولیتی، این بلوک نیز در برابر رطوبت، مقاوم خواهد شد.
بهطورکلی، هرچه وزن بلوک کمتر باشد، مقاومت سقف در برابر زلزله بیشتر خواهد شد. از این نظر، بلوک پلی استایرن، بهترین عملکرد را داشته و پس از بلوکهای پوکهای با وزن سبک قرار میگیرند.
شاخص بعدی، مقاومت در برابر حریق است. از این نظر، تمامی بلوکها به استثنا بلوک پلی استایرن، عملکرد خوبی دارند. که در بندهای فوق الزامات ربوط به آن شرح داده شده است.
درنهایت نیز باید به شاخص ضربهپذیری بلوکهای سقفی اشاره کنیم. در این شاخص، بلوکهای سیمانی، سفالی عملکرد بهتری نسبت به بلوک های پلی استایرن دارند.
بلوکهای سقفی در کشورهای مختلف و بسته به نیاز ساختمان در ابعاد متنوعی تولید میشوند. طول و عرض بلوکهای سیمانی معمولا به ترتیب ۴۰ و ۲۰ سانتیمتر و ارتفاع آنها بین ۱۰ تا ۳۰ سانتیمتر متغیر است. وزن بلوک سقفی سیمانی نیز بین ۱۱ تا ۱۷ کیلوگرم متغیر است. ضخامت این بلوک در صورت توخالی بودن نیز معمولا ۱.۵ سانتیمتر است.
بهمنظور یافتن پاسخ این پرسش که برای یک پروژه کدام نوع بلوک سقفی مناسبتر است؟ باید به شاخصهای مهم در خرید این محصول، آگاه باشید.
اولین شاخص، وزن بلوک است. بهطورکلی، هرچه وزن بلوک کمتر باشد، بار مرده ساختمان کمتر شده و مقاومت آن در برابر زلزله افزایش خواهد یافت. علیرغم این ویژگی، هر بلوک باید مقاومت فشاری لازمی را که از آن انتظار میرود، داشته باشد و همچنین در برابر ضربات معمول هنگام حملونقل یا نصب، مقاوم باشد.
در درجه بعدی، خاصیت مکندگی آب و رطوبت بلوک قرار دارد که برای بلوکهای سقفی نباید بیشتر از 20 درصد از وزن بلوک و یا کمتر از 13 درصد از وزن آنها باشد. در غیر این صورت، آب ملات، بیش یا کمتر از حد لازم، به بلوک جذب شده و سبب خشک شدن یا کاهش خاصیت چسبندگی آن میشود.
ازنظر شرایط نصب نیز درصورتیکه بار سقف زیاد باشد یا دهانه آن بزرگ باشد باید از بلوکهای بلند یا دوتکه استفاده کرد. بهطورکلی، هرچه ضخامت سقف بیشتر میشود باید ارتفاع بلوکها نیز افزایش یابد.
در انتخاب بلوک سقفی سفالی، برخی نشانهها مانند صدای زنگدار براثر ضربه، عدم وجود ترک و دانههای آهکی، یکدستی رنگ، عدم وجود انحنا و داشتن لبههای تیز و بافت متراکم از نشانههای کیفیت بالای بلوک هستند.
لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان در مورد محصولات با شماره تلفن 09027770902 تماس حاصل فرمائید.
قیمت مصالح ساختمانی ازجمله بلوک سقفی میتواند توسط عواملی داخل یا خارج از حیطه ساختمانسازی تعیین شود. مهمترین این عوامل عبارتاند از:
بهطورکلی، به دلیل رونق ساختوساز در فصل تابستان، قیمت بلوکهای سقفی در این فصل، نسبت به فصول سرد، افزایش مییابد. قیمت حاملهای انرژی نیز بر روی بتنهای سنگینتر، تأثیر بیشتری دارد؛ بهطوریکه قیمت بلوک سقفی سیمانی ، بیشتر تحت تأثیر این موضوع قرار میگیرد. همچنین در تولید برخی از بلوکها از مواد اولیه یا دستگاههای وارداتی استفاده میشود که با افزایش قیمت دلار، آنها نیز گرانتر میشوند.
بهطورکلی، هرچه فرآیند تولید یک بلوک پیچیدهتر و هزینه تولید آن بیشتر باشد، قیمت آن نیز گرانتر است. بر این اساس، قیمت بلوکهای پوکهای و پسازآن، یونولیتی، نسبت به سایر بلوکها بیشتر هستند.
آجر سقفی، نوعی مصالح پوششی برای سقف است که در ساخت آن از سفال یا خاک رس استفاده میشود. این ماده به شکل مکعب مستطیل و مشبک تولیدشده و بنابراین، میتواند بهعنوان یک عایق حرارتی و صوتی خوب عمل کند. کاربردهای اصلی این آجر، سقف چینی و پر کردن فاصله دو تیرچهبلوک هستند؛ مانند بلوکهای سفالی، آجر سقفی نیز مقاومت بسیار خوبی در برابر حریق دارند.
اولین تفاوت اصلی آجر سقفی با بلوک سقفی، ظاهر مشبک آن است که سبب شده است که این آجر، ویژگیهایی شبیه به بلوکهای پوکهای و یونولیتی، ازجمله عایق حرارت و صوت پیدا کند. مقاومت بهتر در برابر رطوبت و زلزله نیز از تفاوتهای اصلی آجر سقفی با بلوکهای سفالی هستند. این آجر، همچنین، قیمت مقرونبهصرفهتر و نصب آسانتری دارد؛ بهگونهای که چسبندگی آن با ملات، بسیار بهتر از بلوکهای سفالی و سیمانی است.
تولید هریک از بلوکهای سقفی، نیازمند بهکارگیری روشها و ماشینآلات مختلفی است. در همه این روشها، قالبگیری بلوک، مشترک است. تفاوت اصلی بلوکها در تولید، بیشتر مربوط به روشها و شرایط پخت یا عملآوری مواد اولیه است. بهطور مثال، اتکلاو های مورداستفاده در تولید بلوک سقفی سیمانی، متفاوت از بلوکهای سفالی هستند. مسلما، هرچه کیفیت تولید بلوکها بالاتر باشد، عملکرد آنها نیز بهتر خواهد بود.
در کشور ما، شرکت کندو بهعنوان یکی از برترین تولیدکنندگان انواع بلوک سقفی فعال است. این شرکت، تمامی انواع بلوک سقفی مانند انواع بلوک سیمانی جدید را با بهکارگیری اصول علمی و ماشینآلات پیشرفته، تولید میکند و با بسیاری از سازمانهای عمرانی بزرگ کشور، همکاری دارد. ازجمله خدمات شرکت کندو، ارائه مشاوره رایگان به مشتریان از طریق راه های ارتباطی متعدد است.
لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان در مورد محصولات با شماره تلفن 09027770902 تماس حاصل فرمائید.